(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Potahovací hmota od Arielll
Potřebné ingredience
Čím nahradit pšeničný sirup?
Postup přípravy
U nás nikde nemůžu sehnat pšeničný sirup, myslíte, že ho mohu nahradit třeba javorovým?
A také jsem nikde nesehnala růžovou barvu na obarvení, myslíte, že mi červená udělá stejnou službu?
Prosím poraďte.
A také se chci zeptat, jak dlouho tato hmota vydrží.
Díky za odpovědi. Hanka
A také jsem nikde nesehnala růžovou barvu na obarvení, myslíte, že mi červená udělá stejnou službu?
Prosím poraďte.
A také se chci zeptat, jak dlouho tato hmota vydrží.
Díky za odpovědi. Hanka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

venekr
(upraveno)
24. 1. 2010, 16:47
Taky dávám med. Koupila jsem si i pšeničný sirup, ale je strašně lepivý. Med je dobrý.

nahlásit
path88
(upraveno)
8. 7. 2009, 17:05
Růžové barvivo http://www.fialapraha.cz/eshop/ostatni_suroviny/barvy_potravinarske/barvy_potravinarske_gelove_wilton
nahlásit

MacaJ
(upraveno)
15. 7. 2008, 22:09
Dobrý den Hani. Já dávám kukuřičný sirup. Abych řekla pravdu, když jsem použila jako náhražku med, začal se mi marcipán na dortu rosit (a říkalo mi to už vícero dortařek, že med radši ne). Růžičky byly ok, ale potažený dort byl do rána mokrý, to se mi s kukuřičným sirupem nestalo. Jinak já mám spíš problém docílit sytě červené barvy, vždycky mi vyjde spíše růžová, takže se nebojte, klidně trošku červené
.Přeji hodně úspěchů
Martina J.




nahlásit

2007
(upraveno)
15. 7. 2008, 12:15
Já ho nahrazuji tekutým medem
když mi dojde


nahlásit
AjaZ
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:46
Dávala jsem med, protože jsem dělala dort na poslední chvíli. V té naší vesnici seženu velký kulový, a do hypáče jsem nestíhala. Hmota byla chuťově prvotřídní. Jelikož jsem dělala pro jistotu dvojitou dávku, ze které asi třetina zbyla, tak jsme ji do sebe s manželem nacpali jen tak a je vážně super. Ten med ji rozhodně nezkazil. V srpnu bude další oslavenec, tak se chystám na další dort, a zase dám med.
nahlásit

Lupitka
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:03
Já jsem normálně u nás sehnala i růžovou sypkou barvu.. Divila jsem se, ale opravdu ji mají... a dokonce i sypkou fialovou a hnědou ...
V drogerii Jednota. A to bydlím v malém městě





nahlásit

zuzaa
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:11
@Lupitka
Marti, radši se podívejte, jestli neobsahují sůl..
nahlásit

Lupitka
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:14
@zuzaa
Zuzi a ta sůl vadí?
Už se valím podívat...



nahlásit

zuzaa
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:24
@Lupitka
No jo
mění chuť marcipánu.. když se jí dá víc, tak není k jídlu.. do marcipánu kupuju jedině bez soli (Kovandovi, případně gelové barvy)


nahlásit

Lupitka
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:18
@Lupitka
Tak opravdu sůl obsahují... na sáčku je napsané, že nosič je jedlá sůl ... To je na závadu?? Já mám doma jenom takové barvy. Výrobce AROCO s r.o. Praha 9



nahlásit

žabada
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:29
@Lupitka
V barveném marcipánu mi to nevadilo, ale když jsem barvila zvířátka zvrchu, tak to nebylo moc dobré, to jsem doporučila to zvířátko před sněděním umýt
. Barvy koupené v drogerii jsou asi vždy slané
. Zdena



nahlásit

Lupitka
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:40
@žabada
Jééé, tak to jsem nevěděla, že to mění chuť marcipánu!
A já si pořád říkám, proč to dětem moc neleze




nahlásit

Petulka78
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:23
@Lupitka
Ne není ale nesmíte toho tam dát moc aby to nezměnilo chuť jinak na závadu to není

nahlásit

Lupitka
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:47
@Petulka78
A teď se dívám, že i gelové barvy z Lídlu co mám doma obsahují jedlou sůl ...



nahlásit

lenkamb
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:59
Pšeničný, kukuřičný, kukuřično-ječný (ten mám já, je o fous tmavší, takže hmota nikdy není čistě bílá). Javorový bych nedávala, to spíš už ten med. Ale u nás ve zdravé výživě taky žádný z těch vhodných neměli a paní mi jakýkoliv z dodávaných druhů ochotně objednala a za týden jsem si pro něj došla. Barvy mám gelové, ale sypkou červenou bych na růžovou dávkovala po hodně malinkatých drobkách rozpuštěných ve vodě. Přidat barva se dá vždycky
Hmota vydrží dlouho, ať v lednici nebo mimo - ztvrdne každopádně a stejně se musí znovu rozpracovávat, takže radím nenadělat si toho kila dopředu. Leda že byste si nadělala do foroty postavičky nebo kytičky.
Projděte tu diskuzi u Arielll, je to nekonečný, ale inspirativní a určitě najdete další tipy



nahlásit

veveřice 1
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:38
já mám kukuřičný

nahlásit

žabada
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:38
Já sehnala jen kukuřičný a jde to i s ním. V obchodě kde mají bylinky a zdravou výživu. V normálním krámu nebo v supermarketech nic takového nevedou. Zdena

nahlásit

hanka616
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:40
@žabada
No u nás právě v obchodě se zdravou výživou mají jen ten javorový

nahlásit
Lucinka
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:35
Já místo sirupu používám med, růžovou dělám tak, že přidám jen trošku červené barvy. Hmota vydrží hodně dlouho, akorát většinou ztvrdne a musí se znovu rozpracovat...
nahlásit

hanka616
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:38
@Lucinka
Díky a toho medu stejné množství, jako je v receptu? A nelepí se to pak moc?
nahlásit
Lucinka
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:08
@hanka616
Ano, dávám stejné množství a nepřipadá mi, že by se to lepilo...
nahlásit

Petulka78
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:35
Javorovým sirupem určitě ne je moc tekutý. Podíveje se ke mě do receptů už několikrát jsem ho nahradila domácím karamelem a je super. Někdo místo toho dává med a nebo glukozu ale přijde mi to dost lepivé. S barvou vám neporadím protože používám gelovky a ty mají i růžovou a hmota vydrží tak dlouho jak je trvan. sušeného mléka.
nahlásit

hanka616
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:45
@Petulka78
Tak už ho mám v oblíbených a jinak ty Vaše dorty, to je opravdu nááádhera, já se chystám na svůj první potahovaný k dceřiným prvním narozeninám, tak doufám, že se dílo podaří.

nahlásit

Petulka78
(upraveno)
14. 7. 2008, 19:49
@hanka616
Děkuji .....Nebojte nic na tom není pořádně těsto propracovat a pak jenom nadzvedávat a rovnat, Měla jsem ze svého prvního dortu strašný strach ale až mě to překvapilo že to šlo tak lehce. Uvidíte nic na tom není. Jestli se bojíte marcipánu zkuste potahovací hmotu mám recept u myšek je to strašně měkká hmota natírá se lžící i urovnává se lžicí a je perfektní. Ale chuťově je lepší mléčná hmota. Ale já jsem s ní také začínala..

nahlásit